Historie

image_pdfimage_print

OAB blev stiftet i 1946 af en gruppe kontorassistenter fra Odense Kommune i samarbejde med en arkitekt og en sagfører. Hensigten med de kommende boliger var tiltænkt til kommunens  ansatte, men blev rimelig hurtig åben for den almene borger.

10 år efter, nåede byggeriet til Rismarken (afd. 12) og stod færdig i foråret 1957, hvor de første flyttede ind i foråret. Det sidste hus blevet taget i brug foråret 1958. Husene er tegnet af Arkitekten Herman Ricka. Med Rismarken var OAB nået op på 1000 boliger.

Det var et meget moderne byggeri som blev lagt den gang et godt stykke fra Odense, hvor her hverken var bus eller togforbindelser. Men man havde tænkt på de nye bebor og lavet et butikstorv i midten af Rismarken, så der kunne købes de daglige fornødenheder. Husene Var opvarmet med kakkelovn og der var indlagt bygas. Vaskemaskinen gik på omgang mellem husene.

For at kunne flytte ind i en af boligerne i Rismarken skulle man melde sig ind i Odense Andelsboligforening, som dengang kostede 5 kr. (I dag 125 kr. Som en venteliste) Indskud var 2300 kr. Hvilket var ret meget for den tid (I dag 14000 kr.) Den månedlige husleje var også betragtelig stor og lå på 132,50 kr. Pr måned. I dag har vi en af de billigste husleje pr. Kvadrat meter i OAB.